Война в Украйна

Богомил Бонев: Нещастни укрофили, танковете "Леопард" няма да ви спасят

Отчаяният путиноид Богомил Бонев надмина себе си скоментар в социалните мрежи по адрес на танковете „Леопард“ 2, които украинската армия се надява да получи в борбата си с кремълските орки. Випускникът от академията на МВР явно е сериозно запознат с техническите данни на германските машини и е убеден, че те няма да спрат похода на съветската армия.

Ето цялата полюция на Бонев:

В момента в Украйна фетиш са танковете Леопард 2, произвеждани в Германия.
И в тази връзка най-омразното име е това на Шолц, който отказва, засега, да ги предостави на Зеленски.

Нашите укрофили смятат, че руснаците умират от страх от танковете Леопард. Да припомним, че е имало Тигри и Пантери през Втората световна война. Също са били фетишизирани. 

Те не спасиха Германия от разгром.

Според тази публикация на Гардиън, танковете Леопард са разпределени основно в Гърция – 353, Испания – 327, Германия – 321 и то на склад. 

Тези танкове никога не са изпробвани в бойни условия.

Турция има 316, част от които участваха във военни действия в Сирия. И горяха много добре, според Яков Кедми. 

При това, уцелени не от руснаци, а от сирийци.

Каква тогава е причината Германия да се въздържа от предоставянето на Леопард – 2 на Украйна?

Причината е чисто имиджова. Тези танкове стоят много добре на изложба и на снимка. Но не се знае какъв ще е резултатът от използването им в тежките условия на бойното поле. Те чудесно се продават, без да се използват.

Явно германците се опасяват, че провал при използването им, особено натоварени с нерационалните очаквания на режима в Украйна и на неособено умните му апологети в страни като Полша, Прибалтика и… България, ще доведе до срив в продажбите. Да не говорим, че самото предоставяне предполага месеци на ремонт, за да станат боеспособни. Неслучайно Бундесвера с половин уста даде информация, че може да предостави само учебни танкове. Учебни!

И, за да не ме упрекнат, че си измислям, този пост е преразказ на аргументите на една журналистка от Киев, която ги излага в кореспонденция с мой приятел.
Просто размишления на трезво мислещ човек, независимо от пропагандата на русофобите.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Препоръчани

Back to top button