КриминалниНовини

ГДБОП отказа разследване срещу Измамата на Николай Шарков и Титан Еволюшън

Прикриват ли службите Николай Шарков ?

ГДБОП отказа разследване по сигнал за измама срещу Николай Шарков и неговото дружество Титан Еволюшън

На редакционната поща не спират сигналите срещу българина Николай Шарков, представящ се пред обществото като сър Николай Шарков.

С един от последните сигнали, получихме и прикрепена жалба към ГДБОП и отказа на службата да разследва престъпните деяние на Николай Шарков.

Припомняме, че Шарков и интимната му приятелка Росица Петрова се свързват с измама за помощи на деца. Повече за тази схема, може да прочетете тук.

https://m.24-chasa.eu/izmama-s-pomosthi-za-decza-rosicza-petrova-i-nikolaj-sharkov-zavlyakoha-desetki-s-falshivi-obesthaniya/

 

Разказваме за подадената жалба и отказа от наказателно разследване, за да не попречим на бъдещи действия (евентуално) на измамените. Жалбата е от пострадал, по познатата вече инвестиционна схема на Николай Шарков – Титан Еволюшън ( Titan Evolution, Nikolay Sharkov).

Инвестиралият човек сигнализира ГДБОП за престъпна и продължаваща дейност на Николай Шарков в периода 2020-2021г, през която Шарков е сключвал договори за инвестиция с „минна компания“ Канц.
Предложението му е било за месечна доходност в размер на 10% от вложението.
Проекта е интересен за повечето интернет потребители, защото е нов като идея, притежава добра доходност и Шарков успява да го направи да изглежда напълно реален.

Подписването на договор се оказва, че не гарантира по никакъв начин сигурността на доверителите. Шарков по този договор се явява като посредник (трета страна), на която трудно може да се търси съдебна отговорност.

„Празните обещания“ на сър Николай Шарков и създадената от него интернет платоформа www.titantheia.com, закрита към момента от самия него, насърчават измамените лица да инвестират различни суми.

Липсата на професионална изградена платформа „лъсва“ малко след започването.
Оказва се, че самия Николай Шарков не знае кой колко пари е вложил и разминавания има и на „платформата“ (интернет сайт, наподобяващ инвестиционно дружество).
Така в един от видео разговорите Шарков моли вложителите да напишат по отделно за депозираните от тях суми.

Оказва се, че според платформата може да сте вложили в пъти повече или по-малко.
Именно това показва по субективен начин и липсата на сериозни намерения към инвеститорите и съответно нагласата за измама.

Очевидно продължаващите, множество престъпления не представляват интерес за службата с борба срещу организираната престъпност, защото отговорът им към жалбоподателят е „отказ от образуване на разследване“
Първото, което може да си помисли човек е, че сър Николай Шарков се ползва с протекция от службите и над него има разпънат чадър. Дали това е така или не съвсем е трудно доказуемо и вероятно възможно.
Според източници на 24-chasa.eu, Николай Шарков се намира на територията на България и се занимава със строително-ремонтна дейност.
Спортува необезпокоявано в известна верига Фитнес Центрове, пътува из страната и вероятно търси нови възможности за реализация, за осъществяване на действия, описани в наказателния кодекс на България.

Копирайки поведенчески модел на Юли Тонкин и съчетавайки го с чертите от филма „Опасен Чар“, сър Шарков се вживява и като ментор, лектор и проповедник на успешни бизнес начинания и начини за забогатяване.

Прочетете също: 

Схемата на Николай Шарков е описана подробно от Новинар

Препоръчани

Back to top button