Новини

Грабежът „Хемус“: Инхаус поръчките на ГЕРБ – незаконни!

Договорите по инхаус поръчките за изграждане на автомагистрала „Хемус“, сключени по времето на шайката ГЕРБ, са незаконни и не се дължат пари за извършените дейности. Това стана ясно от участие в предаването „Лице в лице“ на депутата от „Продължаваме промяната“ Георги Георгиев.

„Най-големият проблем е, че плащанията не са дължими. По време на 46-ото Народно събрание бяха констатирани множество закононарушения по инхаус поръчките за изграждането на магистрала „Хемус“ – като например заобикалянето на договорите за наемане на хора. Не зная дали сте чували за Договор за наем на служители – това е някаква иновация, такъв договор не може да има, той е нищожен“, обясни той.

Георги Георгиев уточни, че става дума за „една съвкупност от такива договори“. Изводите, които са били направени още в рамките на 46-ото Народно събрание, са за незаконосъобразни дейности и за недължими суми.

Той е категоричен, че всеки министър на регионалното развитие и благоустройството от този момент нататък е трябвало да прекрати договорите. А всичко извършено по проекта към онзи момент, да бъде платено по себестойност.

Депутатът от „Продължаваме промяната“ каза също така, че служебният министър Иван Шишков е платил пълната стойност. Това е станало ясно от отговорите му по време на последния парламентарен контрол, добави той.

„Считам, че с разликата между пълната стойност и реалната такава, е нанесена вреда на държавния бюджет. Да не говорим, че магистралата не се строи, защото всички знаят, че това е незаконно. Ако бъде пусната една честна обществена поръчка, тя може да стане много по-бързо“, смята още Георги Георгиев.

От думите му стана ясно още, че фирмата, което изгражда автомагистрала „Хемус“, не носи отговорност и не дава гаранция за качеството на трасето, заради проблем със сключването на незаконни договори.

Материалът Грабежът „Хемус“: Инхаус поръчките на ГЕРБ – незаконни! е публикуван за пръв път на 24-chasa.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Народ

Препоръчани

Back to top button