КриминалниНовини

Измама в 24-chasa.eu: Николай Шарков оплете в мрежата си доверчиви хора. Взе парите и…

Николай Шарков е последовател на измамницата Ружа Игнатова ?

сър Николай Шарков

Новинар попадна на интересна за находка за Николай Шарков, един български „сър“, който успява да оплете в мрежите си на измама за инвестиция хора от страната и чужбина.

КОЙ Е НИКОЛАЙ ШАРКОВ ?

 

Николай Шарков измамник

Николай Шарков, подвизаващ се в публичното пространство и като сър Николай Шарков е човек представляващ едно несъществуващо дружество TITAN EVOLUTION.
Разбира се, както всеки „ponzi“ герой го представя и като ТИТАН ЕВОЛЮШЪН ГОЛД, ТИТАН ЕВОЛЮШЪН ИНВЕСТ и други подобни измислени и несъществуващи наименования.

 

До горния извод стигнахме, след справка в търговския регистър, която ясно показва, че Николай Василев Шарков няма регистрирана фирма с горе посочените имена, не участва и в управлението на такива фирми, защото те не съществуват и са една художествена измислица на сър Шарков.

Интересно е неговото представяне в публичното пространство, което е извършвано, чрез малки уеб сайтове, тип „новинарски блог“, в които с платени публикации родния мошеник успява да придобие съмнителна известност.

КАК ДЕЙСТВА СХЕМАТА : 

 

Известността в интернет пространството позволява на сър Шарков да стане разпознаваемо лице, демонстриращо висок стандарт на живот.
Тази известност той купува, чрез платени публикации и интервюта за себе си и за неговия проект за добив на злато в Танзания.

Изработени са множество видео клипове и снимки, които да „докарат“ автентичност и оригиналност, като целта им е да разсеят мислите за евентуална пирамида или схема.
С помощта на социалните мрежи сър Шарков и хора около него (евентуално), успяват да популяризират измислени имена на компании, измислени инвестиционни проекти и други несъществуващи такива, пред обществото.

Целта тук е да се „наберат“ средства, с които да се започне „добив на злато“.
Поставяме думите в кавички, защото след направена справка в Танзания, държавата, която Шарков избира да използва, в своя „проект“ се установява, че представените от него компании не съществуват, както и „златната мина“…

Златна мина за изпечения „търговец на мечти“ са вложените от хора парични средства, хора повярвали в неговите думи, видео клипове и снимки.

Голяма част от парите са превеждани чрез помощта на крипто валути и електронни портфейли, за да може да се избегне законодателството на страните, в които Николай Шарков извършва своите подвизи.

TITAN EVOLUTION INVEST , TITAN EVOLUTION GOLD са част от измислените наименования на компании, чрез които се промотират дейностите на схемата

В момента сър Шарков опитва да оплете поредните наивници в поредната схема, този път, чрез продажба на къща с цел инвестиция…

Видно от неговия профил във Facebook 

Николай Шарков строителство

 

При кратък преглед на коментарите, под публикацията се вижда, че един от „опарените“ се опитва да се свърже с Николай Шарков, но може би без успех ? :

 

Коментарите са интересни, но по-интересен е отговора на Николай, който накрая предлага „буквар“, защото доверилият му се, според него е „неграмотен и необразован“…
Наглост и безочие от един рицар ? 

При преглеждане на профила на Nikolay Sharkov във Facebook се установява, че същия е посочил няколко работни места, ще разгледаме едно от тях, което има регистрация в България, но не на негово име.

Cryptocash измама

Става дума за дружеството „CryptoCash.bg“ (собственост на Ню Прайз Груп ООД, според информация от техния уеб сайт).

Както виждате Шарков е написал „Обмяна и разплащане с крипто валути.“, но при проверка излизат няколко съмнителни неща:

  1. Дружеството има друго име, домейна cryptocash.bg е регистриран от физическо лице.
  2. На сайта не е активна система за обмяна на крипто валути, извършва се търговия със шапки, фланелки, ключодържатели и други вещи с щампирани лога на различни фирми.
  3. Уеб сайта е изработен на система WordPress, без активни „добавки“ или инструменти за осъществяване на ексчейндж дейност, единствено е поставен въртящ се слайдър, на който може да се видят курсове на крипто валути.
  4. Правописните грешки са очевадни и очевидни, което навежда на мисълта, че направения сайт е дело на аматьори, без технически познания и тез нужната грамотност (компютърна или правописна).

В настоящата публикация споделихме информация за Titan Evolution, Николай Шарков , CryptoCash.bg и други измислени и не чак толкова проекти на сър Шарков.

Предоставяме възможност и право на отговор на лицата, описани в статията.


Предоставяме и възможност на други излъгани и измамени да се свържат с нас и да разкажат тяхната история !

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ за системата ARBISTAR, по описание на главния герой в настоящата статия и реалността, чрез която отново се опитва да заблуди бъдещи инвеститори, евентуално.

източник: Новинар

 

ОБНОВЕНО: 

200 000$ открадна Приор на Малтийския Суверенен Орден ! Николай Шарков Измамника ?

Препоръчани

Back to top button