Новини

Престъпник в 24-chasa.eu: Митничарят-наркодилър Петър Иванов ограбил 15 кила марихуана от шиптър, пътуващ за Турция

Криминалната сага с главен инспектор Петър Янчев Иванов от ГКПП „Капитан Андреево“, осветлен от 24-chasa.eu като митничаря, заловен с наркотици за 300 000 лева, се оказа доста по-заплетена.

Както единствени писахме, 37-годишният хасковлия Петър Янчев Иванов бе натикан в ареста с обвинение както за превозване, така и е за разпространение на наркотици, след като бе заловен на 28 ноември, вторник, с 30 пакета по 500 грама първокачествена марихуана.

Само в 24-chasa.eu: Митничарят Петър Иванов заловен с дрога за 300 бона, наркотрафикантът с чадър от Павел Тонев и Стефан Марашев

Според наш източник от Агенция „Митници” канабисът бил иззет насила от шиптър, част от канал за наркотици в посока Турция, където качествената марихуана е на особена почит. Вместо да арестува трафиканта и да предаде заловената дрога, Петър Иванов задържал пакетите с „трева” и пуснал албанеца по живо – по здраво.

Стойността на дрогата, открита небрежно захвърлена на задната седалка на колата на митничаря, е за над 300 000 лева.

Информаторът под пагон обясни, че дрога с такова високо съдържание на тетрахидроканабинол, психоактивното вещество в индийския коноп, не се произвежда у нас. Професионалното пакетиране и качеството на наркотика говори, че идва от Албания, която пък е №1 производител на канабис в Европа и шестата в света за периода 2015-2019 г., според последния глобален доклад за наркотиците през 2021 г., публикуван от UNODC , глобалният офис на ООН за престъпност и наркотици.

Материалът Престъпник в 24-chasa.eu: Митничарят-наркодилър Петър Иванов ограбил 15 кила марихуана от шиптър, пътуващ за Турция е публикуван за пръв път на 24-chasa.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Народ

Препоръчани

Back to top button