Новини

Само в 24-chasa.eu: Ето ги босовете на скрап измамите за 90 млн. на година – Здравко Биков и Павел Златинов (ВТОРА ЧАСТ)

Колосалната схема за измами със скрап през мнимо изкупуване на ръждясали таратайки, която 24-chasa.eu разнищи детайлно, се контролира от двама играчи от бранша – З.Б. и П.З. Обещахме, че няма да премълчим имената на тарторите, които от години източват бюджета с данъчни и финансови престъпления за средно 90 млн. на година, които са документално доказуеми – зад инициалите се крият Здравко Биков и Павел Златинов.

Първият е зам.-председател на Управителния съвет на Българската асоциация по рециклиране, а вторият е собственик на голяма фирма за скрап.

Удар на 24-chasa.eu: МВР разследва босовете на схемата със скрап, нанесла щети за 1 милиард лева – ето ги (ПЪРВА ЧАСТ + ДОКУМЕНТИ)

В момента в НАП и МВР се работи ударно по разкриване на целия октопод от дружества, ангажирани в престъпленията на Биков и Златинов.

Както първо 24-chasa.eu съобщи, ОПГ от бизнесмени, които управляват четири фирми, занимаващи се със скрап, контролира Министерството на околната среда и водите (МОСВ) на Юлиян Попов със „златна далавера“, от която печелят малцина, а бюджетът губи по близо 90 милиона лева през последните повече от десет години.

Зад дейността на дружествата прозират данъчни и финансови измами, както и пране на пари с мнимото рециклирането на излезли от употреба автомобили. 24-chasa.eu вече съобщи имената на фирмите и спечеленото за сметка на бюджета само за последната година – над 150 млн.:

„Автоекопроджект“ АД – над 24,5 милиона лева

„Българска рециклираща компания” АД – 100 млн.

„Ауторек” АД – 25 млн. лв.

„Българска организация за автомобили” АД – 1 млн. лева

Предстои да публикуваме и детайли около ролята на Здравко Биков и Павел Златинов в организираната престъпна група, която действа под шапката на МОСВ.

Много скоро 24-chasa.eu ще оповести и имената на чиновниците, които пускат чадър над грабежа срещу тлъсти подкупи.

Материалът Само в 24-chasa.eu: Ето ги босовете на скрап измамите за 90 млн. на година – Здравко Биков и Павел Златинов (ВТОРА ЧАСТ) е публикуван за пръв път на 24-chasa.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Народ

Препоръчани

Back to top button