Новини

„Възраждане“ краде цели червени структури, подмами ги с референдума за еврото

Не вътрешната опозиция, а „Възраждане“ прави безсънни нощите на ръководните фактори в БСП, начело с Корнелия Нинова. Цели структури на столетницата са обявили, че ще гласуват демонстративно за националистите на Костадин Костадинов.

Нинова се чуди как да спре изтичането на електорат към партията на Костадинов, пише в. „Галерия“. Според противници на соцлидерката обаче, използването на същата риторика като Костадинов не помага, а вреди сериозно на „червените“.

„Не трябва да сме на полето на „Възраждане“, защото не може да си позволим да бъдем толкова кресливи“, обясни неотдавна пред съпартийците евродепутатът от БСП Петър Витанов.

Леви политолози отчитат, че Костадинов играе много умело картите си, а кампанията му за запазване на левчето е брилянтен ход сред носталгично настроения ляв електорат. Подписката на „Възраждане“ се радва на сериозен интерес в цяла България. И БСП няма отговор.

„Коцето си има две теми – Русия и левче. И ги играе брилянтно. Нинова се мята от съюз с „Промяната“ и ДБ до прегръдка с ГЕРБ и Борисов. Хората не го разбират и инстинктивно бягат при „Възраждане“, сподели опитен апаратчик от социалистите.

Очаква се Нинова в ход на отчаяние да промени водачите на няколко знакови района. Нищо чудно да изгорят лидерите в София, където резултатите стават все по-катастрофални. Търси се човек за Велико Търново, където Явор Божанков се оправяше повече от прилично. Не е тайна, че част от структурите в старата ни столица са верни на Весела Лечева и не харесват Нинова. 

Нищо чудно във Велико Търново да бъде командирован Георги Свиленски или друг от знаковите лица на БСП, който да се опита да спаси поне единия мандат. Драматично обаче е положението в половината райони, а хора просто няма, призна още източникът на медията.

Феновете на „Възраждане“ според социолозите и без друго са си от левия сектор. Те обаче бяха леко разочаровани от Костадинов, виждайки неговото единодействие с Бойко Борисов. 

Преди дни лидерът на „Възраждане“ попадна в центъра на скандал, понеже подкрепи физическа саморазправа с участието на неговия син, който е ученик.

Материалът „Възраждане“ краде цели червени структури, подмами ги с референдума за еврото е публикуван за пръв път на 24-chasa.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Народ

Препоръчани

Back to top button